Index Vakbarát Hírportál

Forradalmi technikával jelenik meg az Index két szerzőjének könyve

2017. április 20., csütörtök 15:25

Életre kel Haász Jánosnak, az Index főszerkesztő-helyettesének most megjelent verseskötete, a Felnőtteknek nem. A svéd típusú gyermekverseket tartalmazó könyv az első olyan Magyarországon, amely a live print technológiát alkalmazza, azaz a kiterjesztett valóság segítségével kínál extra tartalmat az olvasáshoz. Ehhez egy telefonos alkalmazást kell letölteni, aminek a telepítése után plusz videós tartalmakat lehet megnézni.

Haász János versei egy óvodás hangján mesélnek el egy összefüggő történetet arról, hogy a kisfiúk élete pont olyan kiszámíthatatlan és néhol érthetetlen, mint a felnőtteké. Csak kicsiben. A főszereplőnek olyan óriásinak tűnő kihívásokkal kell szembenéznie, mint az új lakásba költözés vagy az apa hiánya, aki sajnos Londonba költözött. 

A versekhez Merényi Dániel, az Indexen megjelenő Napirajz blog alkotója készített illusztrációkat, amelyek segítenek közelebb vinni az olvasót ahhoz a világhoz, amiben a könyv játszódik.  

A Felnőtteknek nem című könyvet a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál keretében április 23-án vasárnap 15 órától maguk az alkotók mutatják be.

Rovatok