Index Vakbarát Hírportál

Rowling elnézést kért Trumptól egy megvágott felvétel miatt

2017. augusztus 1., kedd 07:08

Elnézést kért a Harry Potter szerzője Donald Trumptól. J. K. Rowling egy twitteres bejegyzésében ment neki az Egyesült Államok elnökének egy fehér házi felvétel alapján, amelyen Trump láthatóan észre sem veszi a felé kezét nyújtó három éves, mozgássérült kisfiút, miközben kezet fog a szülőkkel – írta a BBC.

Hamar kiderült azonban, hogy Rowlinghoz a felvétel második fele jutott csak el, ahol a beszéd után kivonulva már nem köszöntötte külön a fiút az elnök. Bejövetelekor azonban igen, így nézett ki a teljes jelenet:

A világ legnépszerűbb írója pénteken twittelt Trump sértő figyelmetlenségéről a kisfiúval szemben, aki csak meg akarta érinteni az elnököt. Rowling nem siette el bejegyzésének korrigálását, pedig a hétvégén már maga a kisfiú édesanyja is írta egy posztjában, hogy az elnök nem sértette meg a fiát.

Rowling végül törölte az eredeti bejegyzést és elismerte, hogy nem járt el a kellő figyelmességgel, amikor a felvétel alapján megírta véleményét, amit több tízezren osztottak meg az egyébként a kézfogással valóban hadilábon álló elnökről.

Rovatok