Index Vakbarát Hírportál

Jön A játékkészítő című gigamusical folytatása

2017. szeptember 5., kedd 11:59

A játékkészítő című musicalben elsősorban az egymillió eurós költségvetés volt gigantikus, és bár a produkciós iroda következő bemutatójáról, az Álomutazóról szóló közleményben nem tértek ki pénzügyekre, azt írják: „A TulipánTündér produkciós iroda most újabb, a korábbihoz hasonlóan nagy, ha nem még nagyobb előadásra készül, amit idén karácsony és szilveszter között mutatnak be a BOK (volt Syma) csarnokban. A történet főhőse egy kisfiú, aki a modern informatika világában él, ahol az idő maximális kihasználása következtében nem marad hely az álomvilágnak. Magányos, akire szülei a rengeteg munka miatt nem figyelnek. Álombeli barátaival hősiesen küzd, és bátorságával sikerül ismét visszahozni a mindennapokba az álmokat”.

Hogy készül egy új produkció, az nem csoda, mert bár A játékkészítőt talán egyetlen ember sem dicsérte meg a színházi vagy musicalszakmából, sőt, az első pár napos játékperiódus és az egy évvel későbbi ismétlés során (amikorra már több színész kilépett a produkcióból) több mint százezren látták.

Az előadásban szerepelni fog A Játékkészítő több szereplője: Stohl András, Szabó Győző, Radics Gigi és Hajdu Steve, és több olyan sztár is, akik még érintetlenek a nagy varázslattól: Schell Judit, Keresztes Ildikó, Zséda, Falusi Mariann, Varga Viktor és Ábel Anita. A főhős Tomit három gyerekszínész, Bakonyi Simon, Marinka Móric és Szabó Hunor alakítja majd. A rendező a Kossuth-díjas táncos, koreográfus, rendező, Juronics Tamás, a Szegedi Kortárs Balett vezetője lesz majd.

A darabot a színházi abszurdjairól ismert Vinnai András írta a Kincsemet és a Liza, a rókatündért is jegyző Hegedűs Bálinttal együtt. A dramaturg a Zeneakadémia docense, Almási-Tóth András lesz, a zenét és a dalszöveget pedig A Játékkészítő szerzőpárosa írja: Rakonczai Viktor, a Pappa Pia zeneszerzője és Orbán Tamás dalszövegíró. És közreműködik még „vizuál rendezőként” a Valami Amerika-filmek és a Kincsem rendezője, Herendi Gábor is.

Ne maradjon le semmiről!

Rovatok