Index Vakbarát Hírportál

Oroszlán Szonja feltalálta a szexuális zaklatás ellenszerét

2017. október 24., kedd 18:13 | aznap frissítve

Mozgalmas nap ez a mai a Marton László-ügyben, ugyanis nemcsak Stohl András mondott merészeket reggel Marton szexuális zaklatásairól, hanem Oroszlán Szonja is megszólalt, aki Facebookon lényegében arról beszélt, hogy a szexuális zaklatás ellen az a legjobb megoldás, ha nem veszünk róla tudomást.

Mint írta, soha nem fordult elő vele, hogy egy "hímnemű egyén" erőszakoskodott volna vele, mert valahogy mindig tudta kezelni a helyzetet. Meg is osztotta a tökéletes ellenszert, ami nagyjából annyi, hogy

ha egy férfi tiszteletlenül közeledik és elkezdi a nyomulós dumát, ott kell hagyni, ahol van.

Oroszlán szerint ha egy "főmufti" meginvitál egy nőt a szobájába, akkor nem kell odamenni és főleg nem kell bemenni, ha pedig mégis bemegy a "főnöke iránt érzett tiszteletből", akkor nem szabad ott maradni, ha tovább fajulnak a dolgok. 

Nincs az a karrier, pozíció, szerep stb, amiért egy nőnek bármit is adnia kellene a foglalkozásán kívül.

– vélekedett a színésznő, aki szerint szerepen belül, színészként ugyanakkor bármi belefér.

Marton Lászlóval kapcsolatban annyit írt, hogy többször ült mellette nézőtéren, volt az irodájában négyszemközt vele, de soha semmilyen üzenetet nem kapott tőle, amitől nőként rosszul érezte volna magát.

A posztot azzal zárta, hogy a mai világban divat a női emancipáció, de ez csak a nőket stresszeli, nem ettől lesznek ugyanis emancipáltak és erős nők, hanem az önmagukba vetett hitüktől. Igenis tehetünk róla, ha egy férfi félreért minket, nem érdekes, hogy mit gondol rólunk a világ – tette hozzá.

Rovatok