Index Vakbarát Hírportál

Káel Csaba lett Budapest kulturális és turisztikai nagykövete

2018. február 2., péntek 14:04

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK), mint Budapest Főváros hivatalos kulturális és turisztikai szervezete 2017-ben egy új díjat alapított Budapest kulturális és turisztikai nagykövete néven. A 2017-es évben a díjat Káel Csaba kapta meg, mert megfelel az alábbi kritériumoknak:

olyan nagy formátumú személyiség, aki – akár a turizmustól eltérő hivatása mellett – a megelőző évben különösen elősegítette Budapest kulturális és turisztikai kínálatának színesítését, innovatív kezdeményezéseket, imázsépítő tevékenységet valósított meg.

Káel kulturális munkásságáról kiemelik, hogy

Első nagyjátékfilmes rendezése, a Bánk Bán volt, ezért 2002. decemberében elnyerte az Arany Béka-díjat. Irányítása alatt a Müpa mára egy erős kulturális és turisztikai márkává vált hazai és nemzetközi szinten egyaránt. Káel Csaba a Budapesti Tavaszi Fesztivál és a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál Operatív Testületének elnökeként egy igazi városfesztivált valósított meg, amelyben a kulturális programok mellett kiemelkedő szerepe van Budapest turisztikai értékeinek, vonzerőinek.

A sajtóközlemény kiemeli a tavalyi a 17. FINA Vizes Világbajnokság nyitóünnepségét, ami elnyerte az Arany Elfánt díjat, a "rendezvényszakma Oscar-díját". Arról nem számolnak be, hogy a 120 perces műsor papíron többe került, mint a Sziget fesztivál Nagyszínpadjának teljes, hétnapos programja

Káel Csaba kiemelkedően sokat tett és tesz azért, hogy Budapest belföldi és nemzetközi viszonylatban is meghatározó szereplővé vált

- fejeződik be a közlemény.

Rovatok