Index Vakbarát Hírportál

Meghalt a Twin Peaksből ismert Pamela Gidley

2018. április 30., hétfő 19:01

52 éves korában meghalt Pamela Gidley amerikai színésznő, akit leginkább a Twin Peaks-sorozat előzményfilmje, a Twin Peaks: Tűz, jöjj velem! áldozata, Teresa Banks szerepéről ismerhetett a világ – írja BBC.

Gidley a New Hampshire-i otthonában halt meg még április 16-án, de ezt a család csak most tudatta a közvéleménnyel. A halál okát nem hozták nyilvánosságra, de a közlemény szerint békében halt meg.

A színészkarrierje előtt Gidley gyerekmodellként vált ismertté, 1985-ben a Wilhelmina modellügynökség "a világ legszebb lányának" is megválasztotta. Egy évvel később jelent meg az első filmje, a Gördeszkás Love Story, amelyben Josh Brolinnal és a később a Twin Peaksben is feltűnő Sherilyn Fenn-nel játszott együtt.

Az áttörést azonban az 1992-es Tűz, jöjj velem! jelentette, amelyben a karaktere a kultikus sorozat Laura Palmeréhez hasonló gyilkosság áldozata lesz. Gidley egy 2016-os interjúban azt mondta, David Lynch direkt őt nézte ki a szerepre, és bár épp egy másik filmet forgatott, a rendező maga utazott a helyszínre, hogy meggyőzze, és még azt is vállalta, hogy fizeti az utazásait a két forgatás között, csak vállalja el.

Gidley utoljára a 2005-ös Cake Boyban tűnt fel.

Rovatok