Index Vakbarát Hírportál

Kanye West megint megszakértette a rabszolgaságot

2018. október 1., hétfő 11:01

Kanye West az utóbbi időben, hajlamos elég meredek dolgokat csinálni – erről többek közt itt és itt is írtunk – szeptember utolsó hétvégéjén azonban egyszerre annyi mindent csinált hirtelen, ami egy évre is elég lenne belőle.

Tételesen összefoglalva a következő dolgok történtek az elmúlt két napban:

Kanye egy Make America Great Again-sapkás kép társaságában írt arról, hogy ez a szlogen képviseli azt, hogy Amerika újra egésszé válik, nem szervezi ki az iparát más országokba, hanem otthon épít gyárakat és teremt új munkahelyeket. Mindenkinek munkát adunk, aki szabad, miközben eltöröljük a tizenharmadik kiegészítést – tette hozzá.

Ez az a kiegészítés, ami törvényellenessé tette a rabszolgaságot, és konkrétan az áll benne, hogy sem a rabszolgaság, sem a kényszermunka - kivéve büntetésként, amennyiben az illető megfelelően el lett ítélve - nem létezhet az Egyesült Államokban, sem a fennhatósága alatt álló területeken, a Kongresszusnak pedig joga van ezen törvény betartatásához.

A rapper itt nem is állt meg, előbb kifejtette, hogy a tizenharmadik kiegészítés valójában titokban rabszolgaság, ami azt jelenti, hogy ennek a gyakorlatnak soha nem is lett vége, utána meg arról írt, hogy oké, nem kell eltörölni, de módosítani azért kéne a vonatkozó szöveget, mert ők mindenkinek a véleményére kíváncsiak.

Ne kérdezzék, hogy ez alatt vajon mit értett, valószínűleg rajta kívül senki nem tudja, hogy mit kéne módosítani, vagy hogy ki az az "ők", de nála ezen aztán már tényleg kár lenne meglepődni. Kanye egyébként a rabszolgaságról korábban is értekezett már, akkor azt mondta, hogy szerinte a rabszolgaság a feketék saját döntése volt.

Rovatok