Index Vakbarát Hírportál

Taylor Swift demokrata coming outja után rengetegen regisztráltak a félidős választásra

2018. október 9., kedd 23:16

Rekordszámban regisztráltak a félidős választásra Taylor Swift erre buzdító Instagram-posztja után az amerikai fiatalok, írja a Washington Post.

Nálunk is megjelent a hír, miszerint Taylor Swift, életében először, megszólalt egy politikai ügyben, és a 112 milliós követőtáborral rendelkező Instagram-oldalán a saját államában, Tennessee-ben a demokrata jelöltek támogatására buzdított, mert a republikánus jelöltet vállalhatatlannak tartja, amiért nem támogatta sem a zaklatás és a párkapcsolaton belüli erőszak büntetését szigorító törvényt, sem a melegjogokat.

Kérlek, kérlek tájékozódjatok a körzetetekben induló jelöltekről, és szavazzatok a hozzátok legközelebb állóra. A legtöbben biztosan nem fogunk találni olyan jelöltet, akivel minden ügyben 100 százalékban egyetértünk, de ettől még muszáj szavaznunk

– írta a popsztár.

A bejegyzés megjelenése utáni 48  órában eddig soha nem tapasztalt számban kezdtek regisztrálni az amerikaiak, a regisztrációkat kezelő vote.org oldal üzemeltetője szerint a

két nap alatt 169 ezer regisztráció érkezett,

miközben egész szeptemberben 190 178 ember regisztrált, augusztusban pedig mindössze 56 669 fő.

A vote.org szóvivője, Kamari Guthrie elmondta, nehéz számszerűsíteni, hogy a poszt utáni 48 órában történt 169 ezer regisztráltak mekkora arányban köszönhetőek Taylor Swiftnek, mivel az általános jelenség, hogy a határidő közeledtével egyre többen és többen regisztrálnak. Azonban figyelemre méltó, hogy a 169 ezer új regisztrálónak több mint a fele 18 és 29 éves, pont azok, az a generáció, akik a popsztár követői bázisának nagyját is adják.

Tennessee-ben, Swift államában szintén megugrott a regisztrálók száma, 2144 fő regisztrált a poszt utáni 36 órában, korábban egész szeptemberben pedig 2811.

Rovatok