Index Vakbarát Hírportál

Budapesten lesz fotókiállítása David Lynchnek

2019. január 8., kedd 15:38

A budapesti Műcsarnokban lesz fotókiállítása David Lynchnek, a Twin Peaks rendezőjének. Lynch képeivel nyitják meg ugyanis február 28-án a Budapesti Fotófesztivált.

A Small Stories / Kis történetek című kiállításon a sajtóközlemény szerint

Lynch egyedülálló tárlatának hangulatát a láthatatlan összefüggések izzása, a kimondhatatlan érzések felszínre hozása és a felszabadított fantázia kiteljesedése adja. Lynch egész munkásságára, így erre a sorozatára is meghatározó mód volt hatással a szürrealizmus, az ezotéria, a szorongás és az erőszak művészi és populáris megjelenítésének speciálisan amerikai tradíciója – a kultikus rajzoló Norman Rockwell-től a mai thriller filmekig.

Lynch fotósorozata eredetileg a 2014-es párizsi fotóhónapra készült, és mindössze három alkalommal volt a nagyközönség számára megtekinthető.

A kiállítás március 1-től június 2-ig lesz látható, és a tárlathoz készülnek különböző programokkal és ismert tárlatvezetőkkel is.

A Twin Peaks egyébként 2017-ben tért vissza egy új évaddal, amivel annyira részletesen foglalkoztunk mi is az Indexen, hogy külön podcastadást szenteltük neki.

Rovatok