Index Vakbarát Hírportál

Már készül a visszatérésre Cserhalmi György

2019. január 11., péntek 09:10

"Korábban soha nem volt semmi bajom, de valamit mégis rosszul csinálhattam. Mindenesetre még időben jelzett a szervezetem, aminek köszönhetően behúztam egy kicsit a féket. De lassan már a gázpedált is elkezdem nyomni" – nyilatkozta a Borsnak Cserhalmi György, aki az elmúlt években négy komoly műtéten esett át, valamint a feleségét is elvesztette.

"Persze addig nem vállalok el semmit, ameddig testileg és szellemileg nem kerülök a topra. Ha a két összetevő nincs meg, a színészi játékból majomkodás lesz. Ezt pedig nem akarom" – tette hozzá a színész. Cserhalmi a lapnak azt nyilatkozta: az idei tavasz végén, nyár elején veszi majd fontolóra, hogy visszatérjen a színpadra.

Mint mondja, a minden estés játék egyelőre nem hiányzik neki, csak akkor fog visszatérni, ha biztos lesz abban, hogy újra tündökölni tud a színpadon. Szerinte a színész addig színész, amíg van ereje nemet mondani olyan felkérésekre, amelyekről tudja, hogy nem tudná azokat száz százalékosan teljesíteni.

Elfoglaltsága azonban így is akad: "Negyedévesek a tanítványaim a kaposvári egyetemen. Készülünk a közeli vizsgára, aztán hazamegyek a kis falumba, Kékkútra, ahol szinte mindenkit ismerek." Emellett igyekszik minél több időt tölteni az unokáival. "Szerintem kiváló vagyok nagypapaszerepben is."

Cserhalmi az interjúban a felesége elvesztéséről is beszélt, aki három éve, márciusban, hunyt el. "A lelkemben olyan űrt hagyott maga után, olyan gödröt ásott bennem, amit éle­temben nem tudok, és nem is akarok betemetni."

A színésznek először a székesfehérvári színház Lear király előadásait kellett lemondania a gerincproblémái miatt, aztán visszatért, de 2017-ben térdműtéte volt, majd kétszer műtötték a gerincét. Később a Bánk bánban és az Úri muriban kapott szerepét is visszaadta a Nemzeti Színházban.

(Borítókép:  Kallos Bea / MTI)

Rovatok