Index Vakbarát Hírportál

Hivatalos: Magyar Nemzet lesz a Magyar Időkből

2019. február 2., szombat 13:40 | aznap frissítve

A Magyar Idők szombati számának 8. oldalán egy rövid közleményben tudatták, hogy a napilap nevet vált, február 6-tól Magyar Nemzet néven fog megjelenni - írja a Hvg.hu. A kiadó szerint a névváltoztatás nem érinti a lap tartalmát, a szerkesztőség irányvonalát a formátumát, az árát és a kiadó is változatlanul a Magyar Idők Kiadó Kft. lesz.

A Magyar Idők első száma 2015 szeptemberében jelent meg, a lap a Napi Gazdaságból alakult át közéleti napilappá. A lap kiadója az a Liszkay Gábor volt, aki 2015. február 6-án, a G-napként elhíresült napon hagyta el a Magyar Nemzetet, lelkiismereti okokra hivatkozva, miután kiéleződött a konfliktus Orbán Viktor miniszterelnök és Simicska Lajos, a Magyar Nemzet tulajdonosa között. Ekkor a Magyar Nemzet irányt váltott, kormánypártiból kormánykritikus lett. A lapot és a hozzá tartozó internetes oldalt Simicska a 2018-as parlamenti választások után zárta be.

A mostani névváltás időpontja is szimbolikus, hiszen február 6-a a G-nap negyedik évfordulója. Január végén írtunk már arról, hogy vagy február 6-án vagy március 15-én Magyar Nemzetté alakul a Magyar Idők. 

Rovatok