Index Vakbarát Hírportál

Michael Jacksont videón szembesítették a pedofília vádjával

2019. február 5., kedd 11:40

A Daily Mail birtokába jutott egy 1996-os rendőrségi felvétel, amin többek között szembesítik az akkor 37 éves Michael Jacksont a molesztálás vádjaival. A portál szerint ez az egyetlen nyilvános videó, amin az énekes reagál ezekre a vádakra, csakhogy ez egyáltalán nem igaz: ugyanez a felvétel már nagyjából 10 éve elérhető a YouTube-on.

Ezzel együtt nem véletlen, hogy a felvétel most megint előkerült, hiszen a Sundance-filmfesztiválon bemutatták a Leaving Neverland című filmet, amiben az énekes két egykori állítólagos áldozata vall a molesztálásokról. A filmet a tervek szerint tavasszal bemutatják a magyar HBO műsorán is.

A több órás felvételeken egy furcsán viselkedő Jackson látható, aki mosolyog, viccelődik, értetlenkedik, amikor pedig konkrét dolgokra kérdeznek rá a nyomozók - például, hogy kinek a kézírása látható az egyik gyereknek írt levélen -, akkor pillanatok alatt elkomorodik. Vannak olyan kérdések, amikre az ügyvédje azt javasolja, hogy ne válaszoljon. Néha ásítozik, néha pedig elkezd nevetni.

Amikor megkérdezik tőle, hogy megvádolták-e őt azzal, hogy molesztálta Macauley Culkint, Jackson elképed, a fejét fogja, az ügyvéd pedig szól neki, hogy erre se válaszoljon.

A videó akkor készült, amikor az énekes Neverland nevű birtokának több alkalmazottja is pert indított ellene, amiért jogtalanul rúgták ki őket az állásukból.

A videófelvételen Jackson arról is beszél, hogy ő egy fekete amerikai férfi, aki büszke erre. A bőrfehérítést pletykának tartja, és azt is bevallja, hogy ő nem meleg. Később Jézust is idézi, és elmondja, hogy ahogy Jézus körbevette magát gyerekekkel, őt úgy nevelték, hogy utánozza őt, és ugyanezt tegye.

Jacksont többször is fiatalkorúak molesztásával vádolták meg: 1993-ban, 2000-ben, 2003-ban, de sosem ítélték el. Az énekes 2009-ben halt meg.

Rovatok