Index Vakbarát Hírportál

Színdarab készül Törőcsik Mari életéről

2019. április 3., szerda 08:53

A Győri Nemzeti Színház és A mi kis falunk színésze, Járai Máté készít színházi darabot Törőcsik Mari életéről, írja a pénteki Blikk

A 40 éves színész Törőcsik Mari fogadott unokája, nincs köztük vér szerinti rokonság. Járai Máté a színésznővel több mint negyven évig házasságban élő Maár Gyula első házasságából származó unokája, aki a készülő darab főszereplője lesz.

"A 80-as évek végén a papa és Selmeczi György készítettek Mari mamának egy lemezt, az azon szereplő dalokat adom majd elő, de ehhez kellett a zeneszerző beleegyezése is, aki először nemet mondott" – nyilatkozta a lapnak Járai, aki régi álmát váltja valóra a Törőcsik-esttel. A tervek szerint december 13-án lesz a bemutató.

"Megkértem Mari mamát, segítsen ebben, és nagyon megható volt, amit mondott. Senki másnak nem adná oda a jogokat, de szerinte én nagyon jól tudom majd előadni a dalokat és a verseket is. Úgy gondolom, ez egy igazán személyes, intim előadás lesz, hiszen gyerekként saját magam tapasztaltam, milyen is Törőcsik Mari élete" – mondta.

Járai Máté közben a Borsnak azt nyilatkozta, hogy Törőcsik Marinak "nincs különösebb, gyógyíthatatlan betegsége", férje hat évvel ezelőtti elvesztésébe betegedett bele. "A nagyszüleim negyven éven át bolondultak egymásért. Együtt lélegeztek, együtt gondolkoztak, együtt, egy emberként éltek. (...) Nem csoda, hogy Mari mama majd' belehalt a nagypapám elvesztésébe."

Rovatok