Index Vakbarát Hírportál

Kiállt a Fidesz mellett, Kásler Miklós most egymillióval támogatja Szandi lemezét

2019. április 5., péntek 17:02

Egymillió forint alkotói támogatást kap a Szandi 20 című jubileumi cédé elkészítésére Kásler Miklós miniszter saját keretéből Szandi férje, Bogdán Csaba Lajos - szúrta ki a támogatottak NKA-listáját böngészve a 444.

Szandi a gyereklemezek készítése mellett politikai ügyben is bekerült a sajtóba: a 2018-as választások előtt egy videóban nevezte maximálisan hiteles embernek a Fidesz egyik jelöltjét, Varga Mihályt, közölve, ő mindenképpen rá szavaz.

Jelentős, hárommillió forintos támogatást kap ezen kívül például Molnár Tamás "Sámánrajzok, lovasnomád, szkíta, őshagyomány" kiállítása, épp ugyanannyit, mint a nemzetközi szinten is magasan jegyzett Söndörgő világzene-együttes a "nemzetközi karrierjének felépítésére", ami viszont egy öttagú együttes esetében még egyszeri útiköltségnek is elég spórolósnak tűnik.

Szintén hárommillió forintot kapott a Civitas Fortissima hagyományőrző hadi játék, amelyen annak száz éves évfordulóját ünneplik meg, hogy Balassagyarmat kiűzte a cseheket a városból. Pontosabban az évforduló és egy ugyanilyen nevű esemény már januárban megvolt, Latorcai János, az Országgyűlés alelnökének felszólalásával. Hogy a márciusi támogatás pontosan mire szól, az nem derül ki a listából.

Ne maradjon le semmiről!

Rovatok