Index Vakbarát Hírportál

Magyar tervező készítette a Lego egyik új szettjét

2019. április 11., csütörtök 17:26

Egy magyar, a 28 éves budapesti Szabó Máté tervezte a Lego új kollekciójának egyik darabját. Ez a 90. születésnapját ünneplő Mickey egér ikonikus gőzhajója, amellyel a mesehős az 1928-ban megjelent fekete-fehér rövidfilmben először hódította meg a mozivásznat. Szabó Máté a LEGO Ideas oldalra töltötte fel ötletét, ez alapján készült el a készlet.

A szettet, amit Szabó Máté kitalált, a korábban megjelent Disney minifigurák ihlették, ezeket látva kezdett el azon gondolkodni, hogy melyik rajzfilm-jelenetet lenne érdemes megépíteni. Végül Mickey egér gőzhajója lett az alkotás témája.

A kész tervet a LEGO Ideas oldalon először a többi Lego rajongóval osztotta meg, ahol gyorsan elérte a 10 ezer szavazatos határt. Ez azt jelentette, hogy az ötlet bekerült azok közé, amelyek közül a Lego csoport munkatársai kiválasztják azt a néhányat, amely hivatalos készlet formájában is a gyártósorra, majd a boltok polcaira kerülhet.

A 2016 júniusában megszületett ötlet végül John Ho tervező és Crystal Marie Fontant grafikus kezei alatt kapta meg végleges formáját. A 156 elemből álló gőzhajó így 751 elemessé nőtte ki magát, amelynek két gőzkéménye fel-le mozog, valamint lapátkerekei is forognak, ha a hajót előre tolják.  A készlet része még két különleges minifigura, az ezüst színű díszítéssel ellátott Mickey és Minnie egér, akiknek kiegészítői egy gitár, egy kotta és egy papagáj.

Rovatok