Index Vakbarát Hírportál

Újra színre viszi a Rómeó és Júliát a zaklatással vádolt Kerényi Miklós Gábor

2019. április 16., kedd 11:35 | aznap frissítve

2018 májusában az Operettszínház végleg levette a műsorról a Rómeó és Júlia musicalt, miután a darab rendezőjét, Kerényi Miklós Gábort szexuális zaklatással vádolták meg.  A 444 vette észre, hogy Kerényi a Facebook-oldalán bejelentette, ismét bemutatják a darabot, és a 15. évét ünneplő előadás 2019. szeptember 14-én lesz az Arénában.  A bejegyzés szerint már megvannak a szerződések, és "igazán ütős, sztárokban és ifjú tehetségekben gazdag szereposztásra" számíthat majd a közönség.

Hogy Kerényi visszatér a rendezéshez, azt már korábban is lehetett tudni, márciusban jött a hír, hogy a Nemzeti Lovas Színház igazgatója, Pintér Tibor őt kérte fel a Demjén-musical, A szabadság vándorai direktorának. És úgy tűnik, egyéb munkái is akadnak:

Külön boldoggá tesz, hogy ezt Minszkből írhatom április 15-én, miközben 16.-án lesz a Denevér premier( ami igen-igen sikerszagúnak tűnik), és ugyancsak 16.-án a Moszkvai Arany Medve díjkiosztó ünnepség ...Igen, úgy volt, hogy 16.-án átrepülök Moszkvába, de... Őszintén, nem tudtam itt hagyni egy premiert...

Sűrű, nagyon sűrű hónapok elé nézek. Bemutatók Magyarországon, külföldön. Tanítványok színházakban és az egyetemeken. És... mindezen túl a család. Unokák, és gyerekek.

- írta facebookos posztjában az Operettszínház egykori igazgatója, aki egy évvel ezelőtt, 2018 áprilisában rendkívüli felmondással távozott

A zaklatási botrány 2017 őszén robbant ki: Maros Ákos egykori táncos és színész azt állította, Kerényi elverte egy törött vállfával, Czapáry Veronika írónő pedig azt nyilatkozta, ő tizenegy olyan emberről tud, aki azt állítja, Kerényi molesztálta őket. A rendező nem tagadta a vádakat, és bocsánatot kért.

A személyemmel kapcsolatban felmerült vádakra reagálva kijelentem, ha bárkit bármivel megbántottam, ezúton kérek elnézést!

– írta Facebook-oldalán. Igaz, az kiderült, ő azért másként értelmezte a történteket, mint a másik oldal. 

(Borítókép:  A Montague-né szerepét alakító Csengeri Ottíliát fogadja Kerényi Miklós Gábor igazgató (b) a Rómeó és Júlia címû musical 500. előadása előtt a Budapesti Operettszínház előtt 2012. november 29-én. - f otó: Beliczay László / MTI)

Rovatok