Index Vakbarát Hírportál

Mozartot rendez Alföldi a Müpában

2019. július 2., kedd 09:00

Az Izlandi Operaház Brothers című előadásával ma kezdődik és szombatig tart az idei Armel Operafesztivál, melyen öt produkciót láthat a közönség.

A fesztivált a Müpában az Izlandi Operaház Brothers című előadása nyitja Kasper Holten rendezésében, másnap az Egy eltűnt férfi naplója című kortárs belga produkció bemutatója lesz Ivo van Hove rendezésében. 

Az Armel Opera Festival két magyarországi előadást mutat be Bécsben. Mozart Figaro házassága című művét Szabó Máté rendezésében tekinthetik meg az érdeklődők csütörtökön. Az előadást a Co-Opera nemzetközi operaszínpadokon is jól ismert énekesei mellett a Győri Nemzeti Színház karmestere, énekkara és zenekara közreműködésével mutatják be.

Dargay Marcell és Horváth Csaba El valahová című operájának ősbemutatóját pénteken tartják Horváth Csaba rendezésében. Az előadás a Forte Társulat művészeivel, két operaénekessel, a Metrum Ensemble és a Trafó Kortárs Művészetek Háza együttműködésében jön létre. Az előadást a bécsi bemutató után a budapesti Trafóban tűzik műsorra. Ha az utazás miatt aggódnának az olvasók, felesleges: az előadásokra belépőjegyet váltó nézők ingyenes operabusszal utazhatnak Budapestről a bécsi előadások helyszínére

A fesztivál záró előadása szombaton Mozart Don Giovanni című darabja lesz a Müpában, Alföldi Róbert rendezésében. A közönség ebben a darabban láthatja a főbb szerepekben az Armel Operaversenyen kiválasztott három énekest. A fesztiválon a nemzetközi zsűri a legjobb előadót és a legjobb produkciót is díjazza, az eredményhirdetést vasárnap tartják a Müpában. (MTI)

Rovatok