Index Vakbarát Hírportál

Előkerült egy 16 éves interjú, amin talán Banksy látható

2019. július 5., péntek 14:16

Az ITV a napokban előkerített egy feledésbe merült felvételt 2003-ból, amin állítólag a leghíresebb graffitiművész, Banksy nyilatkozik a kamerának. Természetesen semmi bizonyíték nincs arra, hogy az arcát egy pólóval elfedő férfi valójában Banksy lenne, még akkor sem, ha ő ezt állítja magáról. 

Ami biztos, az interjú a művész Turf War című kiállításának helyszínén készült, és akkor le is ment adásban, de utána mindenki elfeledkezett róla egészen addig, amíg az ITV News egyik munkatársa, Robert Murphy rá nem talált, amikor éppen Banksyről készített anyagot.

A Guardian szerint ugyan nem sok látszik az illető arcából, de azt így is meg lehet állapítani, hogy nem teljesen illik rá az a leírás, amit az újságírójuk, Simon Hattenston adott Banksyről, miután meginterjúvolta a művészt. Ő úgy jellemezte Banksyt, hogy a zenész és színész Jimmy Nail, valamint a Streets nevű együttes frontemberének, Mike Skinnernek a szerelemgyereke.

Banksy személyazonosságáról rengeteg elmélet kering: a londoni Queen Mary Egyetem kutatói szerint a valódi neve  Robin Gunningham, mások pedig arról vannak meggyőződve, hogy a Massive Attack énekese, Robert Del Naja a titokzatos bristoli művész. 

A graffitis emberei szűkszavúan kommentálták az előásott interjút:

Nem kívánunk hozzáfűzni semmit. Folyamatosan kapunk ilyen felvételeket.

Rovatok