Index Vakbarát Hírportál

Mennyire vagy környezettudatos?

2019. július 8., hétfő 14:49

A mindennapjainkat egyre inkább meghatározó fenntartható fejlődés, környezetvédelem és klímaváltozás csupa olyan témák, amik alapvetően lesznek hatással az elkövetkezendő évtizedekre, viszont egyelőre sok esetben csak különféle elképzelések, megközelítési módok ütköztetését, vagy esetleg a teljes ignorálást tapasztaljuk ezekben a kérdésekben.

Ebben a zűrzavarban szeretnénk egy kicsit utat vágni, ezért elindítjuk a Zöld Index nevű aloldalunkat. Nem egy önálló rovat lesz, hanem Zöld kiemelést kapnak a címlapon azok az anyagaink, amikről úgy gondoljuk, hogy fontos tájékozódási pontok lehetnek az élhető jövőt tudatosan tervező, és a jelen környezeti kihívásaira odafigyelő olvasóink számára.

Ezen felül a Zöld Index aloldalon egy helyre gyűjtve elérhető lesz minden olyan anyagunk, ami a környezettudatosság tág témakörébe belefér, hogy egy helyen, könnyedén megtalálják olvasóink ezeket a cikkeket, hogy az Indextől megszokott minőségű anyagokból tudjanak tájékozódni ezekben a kérdésekben.

A Zöld Index aloldal mellett elindítjuk a Zöld Index csoportunkat is Facebookon, ahol kulturált keretek között lehet kitárgyalni a legújabb környezettudatos praktikákat, strukturális elképzeléseket, valamint rendszeresen igyekszünk mi is tippeket adni a zöldebb élethez.

De először is nézzük, mennyire figyelsz oda a környezetedre a hétköznapokban! Az alábbi kvízt kitöltve megtudhatod, hogy mennyire vagy környezettudatos. Az olyan kérdéseknél, ahol többféle válaszlehetőséget is magadénak érzel, jelöld azt, amelyik a leginkább jellemző rád!

(Borítókép: Caroline Seidel/picture alliance/Getty Images Hungary)

Rovatok