Index Vakbarát Hírportál

Meztelen feneket fröcsköltek Balin, szertartáson kellett bocsánatot kérniük

2019. augusztus 16., péntek 14:42

Rituális megtisztulószertartáson kért bocsánatot egy fiatal cseh turistapár Bali szigetén egy templomban, amiért tiszteletlen viselkedésükkel megsértették a helyi hagyományokat, írja az MTI.

Sabina Dolezalova és barátja, Zdenek Slouka nagy felháborodást okozott Indonéziában, miután egy olyan videót töltöttek fel Instagram-sztoriként, amin az látszik,

hogy egy szent helyen a nő felhúzza a szoknyáját, barátja pedig szentelt vízzel fröcsköli le a hátsóját.

A videó Balin is nagy felháborodást keltett. A cseh pár csütörtökön tisztítószertartáson kért bocsánatot, a rituálét Ubudban, a sziget kulturális központjában, egy majommenhelyen lévő templomnál végezték el. A cseh turisták tradicionális ruhába öltözve kortyoltak a szent vízből, miközben egy hindu pap a szertartást elvégezte.

"Nagyon örülök, hogy lehetőséget kaptunk a hely megtisztítására, és szeretnék köszönetet mondani minden bali embernek, amiért ilyen kedvesek voltak velünk" - mondta el Slouka a szertartás után.

Dolezalova hozzátette:

nagyon sajnáljuk, és reméljük, hogy senki sem követ el ilyesmit többé.

Korábban számos turistát bíráltak, amiért Bali templomait nem elfogadható öltözékben keresték fel. A héten egy ausztrál turistát vettek őrizetbe, aki részegen randalírozott, megrúgott egy motorost, berontott egy lakásba, és bántalmazta a tulajdonosát. Egy indiai családot lopás miatt utasítottak ki, júliusban pedig egy orosz turistát ítéltek egy évi börtönre, amiért egy elkábított orangutánkölyköt próbált kicsempészni a szigetről.

Rovatok