Index Vakbarát Hírportál

Jordán Tamás Szombathely díszpolgára lesz

2019. augusztus 27., kedd 15:38

A Nyugat.hu infói szerint a szombathelyi közgyűlés új többsége ma úgy döntött, hogy Jordán megérdemli a címet, és szavaztak is róla. A Fidesz-frakció tagjai kikapcsolták a szavazógépüket, ami nehezen értelmezhető döntés, mert ha nem tetszik nekik a személye, szavazzanak nemmel, vagy tartózkodjanak, ez a gyerekes hiszti viszont rém idegesítő.

Jordán Tamás Kossuth-díjas színész, színpadi, filmes, tévés munkáit szinte mindenki ismeri. Emellett ő hozta létre és igazgatja a szombathelyi Weöres Sándor Színházat, egy országos szinten elismert társulatot, amit a nagypolitika, pontosabban a jobboldal, viszont nem mindig nézett jó szemmel.

Amikor megkísérelték eltávolítani a színháza éléről, országos botrány lett belőle. Tavaly a Savaria Karneválon a felvonulókat vezető Claudius császár szerepét vették el tőle, abból is felháborodás lett, igaz, inkább csak helyi. Idén már ismét ő vezette a felvonulókat. A mai közgyűlés zárt ülésén Nemény András frakcióvezető az Éljen Szombathely frakció nevében őt javasolta Szombathely díszpolgárának. A címről mindig a közgyűlés dönt, az elismerést pedig a novemberi Szent Márton-gálán adják át.

Kecskés László fideszes képviselő azzal tiltakozott Jordán díszpolgársága ellen, hogy megosztó személyiség, de hiába, mert a szavazáson az új többség 12 szavazattal elfogadta a művész jelölését. (via)

Rovatok