Index Vakbarát Hírportál

Alkoholista anyja prostituálta a 15 éves Demi Moore-t

2019. szeptember 24., kedd 13:33

Demi Moore-t tizenöt éves korában megerőszakolta egy férfi, aki 500 dollárt fizetett az édesanyjának. Erről maga a színésznő beszélt a Good Morning America című reggeli beszélgetős műsorban, ahol az Inside Out című önéletrajzi könyvét promózta éppen.

A könyvben Moore felidézi: tizenöt éves korában egy nap arra ment haza, hogy egy idegen férfi van a lakásukban. Miután az ismeretlen megerőszakolta, megkérdezte tőle: „Milyen érzés, hogy az anyád 500 dollárért eladott kurvának?” A műsorban a színésznő elmondta: biztosan nem volt egyenes a tranzakció a férfi és az édesanyja között, de mégis az utóbbi hozzájárulásával történt a bántalmazás. Azt is elmondta, hogy a szíve mélyén úgy gondolja, nem biztos, hogy a férfi igazat mondott.

Moore szülei alkoholisták voltak, és miután elváltak, az anyja a fiatal Moore-t bárokba hurcolta magával. 1998-ban halt meg. Korábban már voltak öngyilkossági kísérletei is, amiről a színésznő szintén ír a könyvében – mint például kitér rá, 12 éves korában az anyja szájából kellett kihalásznia azokat a tablettákat, amik segítségével meg akart halni.

Moore az Inside Outot három lányának és az édesanyja emlékének ajánlja. A könyvet mától lehet kapni.

Moore szintén függő volt, a nyolcvanas évek közepén elvonóra is ment kábítószer- és alkoholproblémák miatt. A Good Morning America műsorában elmondta, hogy 2012 közepén újabb mélypontot ért el, amikor megzuhant a házassága Ashton Kutcherrel, a gyerekei nem beszéltek vele, ő maga pedig összeesett egy partiban, miután biofüvet és altatógázt szívott.

Moore a nyolcvanas-kilencvenes évek egyik ikonikus színésznője volt, aki olyan filmekben szerepelt, mint a St. Elmo tüze, a Ghost vagy az Egy becsületbeli ügy. Egy időben ő volt Hollywood legjobban fizetett színésznője, 12,5 millió dolláros filmenkénti gázsival. Legutóbb a Corporate Animals című idei horrorfilmben tűnt fel.

(The Guardian)

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Rovatok