Index Vakbarát Hírportál

Hamarosan kiosztják a Média Építészeti Díját

2019. október 30., szerda 12:07

Tizenötödik alkalommal rendezik meg idén a Média Építészeti Díjat (MÉD), amelyet november 8-án tartanak az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A díj nyertesét újságírók és szerkesztők választják ki a legjobb építészeti prezentációk alapján. A MÉD célja felhívni a figyelmet a kortárs építészet eredményeire és arra, hogy épített környezetünk formálása a szakma és az értő nyilvánosság közös ügye.

Az előzsűri összesen 130 nevezőből választotta ki a végső győzelemre esélyeseket, vagyis öt épületet és öt tervet, amelyek között kiosztják majd a MÉD díját. A gálán a médiazsűri előtt prezentálják majd a koncepciókat.

Az Épület kategóriába olyan munkák kerültek, mint

Újdonság idén, hogy a tervezők számára nemcsak a városképre, épített környezetre, de a társadalomra kifejtett hatása is meghatározó jelentőséggel bír.

A Terv kategóriába az alábbi öt koncepció került be:

Az Építészfórum által rendezett esemény november 8-án 17:00 órakor kezdődik az Urániában. A döntősökről és az eseményről bővebb információt a díj honlapján lehet találni, jegyeket pedig itt lehet venni.

Az Indexen ezúttal is lesz közönségszavazás a gála előtt, ahol az olvasók dönthetnek arról, melyik épület és tervet tartják a legjobbnak, a nyertesek pedig különdíjat kapnak. Az újságírókból álló zsűriben ott lesz kollégánk, Földes András is.

Rovatok