Index Vakbarát Hírportál

Magyarországra jön Escobar felesége

2019. november 5., kedd 10:54

Pablo Escobar felesége, Victoria Eugenia Henao (becenevén: Tata) önéletrajzi könyvben vallott arról, milyen volt az élete a hírhedt drogbáró oldalán. A kötet decemberben Magyarországon is megjelenik, aminek apropóján a szerző hazánkba látogat, hogy Budapesten és Debrecenben dedikálja könyvét, tudta meg a Blikk.

Mrs. Escobar - Életem Pablóval című kötet 25 évvel a kokainkirály 1993-as halála után jelent meg először, és annak a nőnek a tollából íródott, aki mindössze 15 éves volt, amikor hozzáment a nála több mint tíz évvel idősebb Escobarhoz, majd a férje folyamatos hűtlensége és kegyetlensége ellenére végig vele maradt, 16 évig volt a felesége.

"Egy fiatal nő élete, akinek naponta magánrepülővel hozták a friss virágot Bogotából, aki a világ egyik legértékesebb műkincsgyűjteményét mondhatta magáénak, akinek európai sztárséf főzött a konyhájában, és szolgák hada leste a szavát, aki a világ egyik leggazdagabb asszonya volt, aki túlélt egy bombamerényletet, és aki

hosszú évekig a saját, a férje és gyermekei életéért rettegett

– szerepel a kötet szinopszisában.

Pablo Escobar hatalma csúcsán a világ kokainkereskedelmének 80 százalékát tartotta a kezében, 1989-ben pedig a Forbes szerint a világ hetedik leggazdagabb embere volt. 1993. december 2-án lőtték agyon a rejtekhelyén, miután a fiával telefonált, így vissza tudták követni a hívást. A temetésén közel 20 ezer ember vett részt.

Rovatok