Index Vakbarát Hírportál

Nem talált bizonyítékot Mihályi Győző zaklatási ügyében az Újszínház

2019. december 19., csütörtök 14:48

Az Újszínház lezárta az etikai vizsgálatot szexuális zaklatás gyanújába keveredett színészük, Mihályi Győző ügyében. A vizsgálat nem talált bizonyítékot a zaklatásra. Minderről a színház Facebook-oldalára kitett közleményben számolt be, anélkül, hogy Mihályit megnevezték volna. (A színész neve már december elején ismertté vált, később az is kiderült, hogy egy öltöztető lehet a 2016-os eset sértettje.)  

A színház közleménye szerint vezetésük még december 9-én rendkívüli társulati ülés keretében tájékoztatta a társulatot, hogy etikai vizsgálat indul és ahogy eddig is, ezután is van lehetőség bejelentést tenni, ha bárkit bármilyen zaklatás ér. Az etikai vizsgálat "a bejelentés és a színházi nyilvántartások összevetésével, a rendelkezésre álló iratok és írásbeli nyilatkozatok áttanulmányozása nyomán, továbbá meghallgatások alapján megállapította, hogy

Az etikai bizottság szerdán napon a vizsgálatot lezárta. Hozzátették, hogy "a színház a továbbiakban nem kíván foglalkozni a sajtóban megjelenő híresztelésekkel, kizárólag a művészi munkára szeretne koncentrálni és kérjük a sajtó képviselőit, hogy ezt tartsák tiszteletben. Az Újszínház, valamint a társulat ezen üggyel kapcsolatban további nyilatkozatot nem kíván tenni".

Rovatok