Megvannak a Bocuse d’Or magyar döntőjének dobogósai: Első helyezett VERES ISTVÁN, második KELEMEN ROLAND, harmadik pedig HARASZTI ZSOLT! Gratulálunk, gyönyörű verseny volt!
- közölte a Facebookon a Magyar Bocuse d’Or Akadémia. Így a 2019-ben Michelin-csillaggal kitüntetett budapesti Bábel étterem séfje, Veres István utazhat Tallinba, a Bocuse d’Or európai döntőjére májusban.
Jókuti "Világevő" András a blogján így foglalta össze a világ egyik legfontosabb séfversenyének hazai döntőjének feladatait:
Versenyfeladatok:
Haltéma – meleg előétel, melynek kötelező alapanyagai: Törley Chardonnay Brut, 6 db egész pisztráng és egy meglepetés zöldség, amely a következők közül kerül ki: káposzta, cékla, karfiol, csicsóka, barna csiperkegomba. Az ételhez minimum 3 köretelem és 1 mártás kötelezően készítendő.
Hústéma – meleg főfogás, melynek kötelező alapanyagai: 7 db fürj, májjal és szívvel együtt és 2 db kacsamáj. A témához három köretet kell készíteni, ebből az egyik köret fürjtojást, a másik kettő pedig csak zöldségeket, magokat, gabonákat tartalmazhat. Mindehhez két szósz vagy mártás kötelezően készítendő egy üveg vörösbor felhasználásával.
Szarvasgomba és kaviár használata mindkét étel elkészítésénél TILOS!
A versenyen Veresen kívül a következő séfek vettek részt: Palágyi Eszter (Matild Palace Budapest), Haraszti Zsolt (Societé), Csik Gábor (Caviar & Bull Budapest), Huszár Tibor (Fenyves Szálloda és Konferenciaközpont) és Kelemen Roland (Hunguest Hotel Aqua-Sol, Hajdúszoboszló).
Veres Istvánról először akkor írtunk, amikor a Bábel séfje lett:
Majd elmentünk a Bábelbe a Michelin-csillag kihirdetése után:
Ne maradjon le semmiről!