Index Vakbarát Hírportál

Rudolf Péter is szemet vetett a Vígszínházra

2020. február 11., kedd 08:45

Két budapesti színház igazgatói pályázatának beadási határideje is lejárt, a Vígszínház és a Szabad Tér Színház igazgatói posztjára is hárman-hárman pályáznak, írja a Népszava.

A lap információi szerint a Vígszínház vezetésére Eszenyi Enikő, a színház jelenlegi igazgatója, Rudolf Péter színész-rendező, a társulat korábbi tagja, valamint Csányi János rendező, a Bárka alapító-igazgatója és a Színház és Film Intézet alapító-vezetője jelentkezett.

A Szabad Tér Színház megismételt pályázatára újra aspirál Bán Teodóra, a színház jelenlegi igazgatója, új pályázóként Somogyi Szilárd rendező, aki Hegedűs D. Géza színész-rendező, leendő művészeti igazgatóval együtt adta be a koncepcióját. A harmadik jelölt a Népszava kérésére nem kívánta publikussá tenni a személyét.

A lap úgy tudja, továbbra is tart az egyeztetés a budapesti színházak jövőjéről, és nagy esély van arra, hogy a Katona, a Radnóti és az Örkény Színházakat a főváros megtartaná, a József Attilát, a Tháliát és az Újszínházat átengedné a minisztériumnak, a többi pedig vegyes – azaz fővárosi és minisztériumi –  fenntartású lenne.

Az igazgatók személyéről várhatóan a február végi közgyűlésen döntenek.

Rovatok