Index Vakbarát Hírportál

A fia máris kiborult Woody Allen tervezett könyve miatt

2020. március 4., szerda 08:36

Ronan Farrow elhatárolódott a saját kiadójától, miután az Hachette bejelentette, kiadja édesapja, Woody Allen memoárját, írja a Guardian.

Farrow szerint a döntésből hiányzik az etikus magatartás és az együttérzés a a szexuális zaklatás áldozatai iránt. Farrow volt az egyik 2017-es cikk szerzője, ami lerántotta a leplet Harvey Weinstein producer visszaéléseiről, és ami elindította a #metoo-mozgalmat.

Allen könyve, aminek a címe Apropos Of Nothing (A semmi apropóján) lesz, a tervek szerint április 7-én jelenik meg az Hachette-nél. Itt adta ki Farrow még tavaly októberben a Catch And Kill című kötetét, ami a szórakoztatóiparon belüli szexuális zaklatásokat vizsgálta, többek között olyan személyeken keresztül, mint Harvey Weinstein vagy Matt Lauer.

Ronan Farrow húga, Dylan Farrow azt állítja, hogy a rendező gyerekkorában zaklatta őt. A vádakat Allen mindig is erősen tagadta. Az ügyről itt írtunk hosszabban.

Ugyan a Twitter-posztjában nem mondta ki, de Farrow arra utalt, hogy meg fogja szakítani a kapcsolatát a kiadóval. Farrow arra is utal, hogy az Hachette nem ellenőrizte a könyv állításait, és senki sem kereste meg a benne leírtak miatt a húgát, Dylant.

Az Allen-könyv bejelentése után Dylan Farrow még hétfőn kiadott egy közleményt, amiben a döntést a testvére elárulásának tekinti. Szerinte ez egy újabb példa arra, hogy hatalommal, pénzzel és hírességgel mit lehet elérni.

A Guardian azt írja, hogy a filmrendező még 2003-ban írt alá egy szerződést a Penguin-kiadóval egy lehetséges memoárról, de a könyv végül nem jelent meg. Tavaly újra felmerült, hogy Allen írna egy könyvet, de a #metoo-botrány miatt senki nem harapott rá. Egészen 2020-ig, amikor a Hachette lecsapott rá.

Michael Pietsch, a kiadó igazgatója egy New York Timesnak adott interjúban megvédte a döntést, és tisztázta, hogy Allen könyve a Grand Central kiadónál fog megjelenni, az Hachette-en belüli kisebb cégnél, ami teljesen más, mint ami a Catch and Killt kiadta.

Rovatok