Index Vakbarát Hírportál

Európa Kulturális Fővárosa is elhalasztja a programjait a koronavírus miatt

2020. március 13., péntek 23:33

A koronavírus-járvány miatt elhalasztják a horvátországi Fiuméban rendezett 2020-as Európa Kulturális Fővárosa programsorozat összes április 14-ig tervezett kulturális és művészeti programját valamint a nyilvános rendezvényeket, közölték a szervezők.

Erre az időszakra a közösségi együttműködés terének szánt RiHub központba tervezett konferenciákat, workshopokat, előadásokat és a hasonló eseményeket sem tartják meg, azonban mint a programokról tájékoztatást nyújtó információs iroda továbbra is nyitva marad az érdeklődők előtt ez a helyszín.

Emina Višnić, a Rijeka 2020 című rendezvénysorozat igazgatója elmondta, hogy kétségtelenül valamennyi kultúrarajongó félelem és aggodalom nélkül szeretne részt venni az évad programjain és élvezni a kulturális eseményeket. Hozzátette, mivel a koronavírus miatt bevezetett szükséges óvintézkedések miatt, valamint a járvánnyal járó veszélyeket belátva az érdeklődők nem tudják látogatni az eseményeket, úgy döntöttek, hogy a programokat olyan időpontra halasztják, amikor a vírus terjedésével már nem kell számolni.

Azt reméljük, hogy mindenki részt tud majd venni a programokon anélkül, hogy a járványtól vagy a vírus terjedésétől kelljen tartania.

A programok megrendezését egyelőre április közepéig függesztették fel, az április második felére illetve a májusra vonatkozó döntést április közepén fogják meghozni, a programsorozaton résztvevő turisták, a helyi lakók és a Horvátországból a városba látogató érdeklődők biztonságát felelősen szem előtt tartva. A szervezők a későbbiek során is mérlegelni fogják, hogy a járványügyi helyzet milyen intézkedéseket tesz majd szükségessé, és elképzelhető, hogy későbbi programokat is elhalaszthatnak vagy törölhetnek a koronavírus elleni jövőbeli óvintézkedések fényében.

Rovatok