Index Vakbarát Hírportál

Rudolf Péter: Ezek most nem lehetnek az öröm pillanatai

2020. március 25., szerda 10:35 | aznap frissítve

Kivételes megtiszteltetés a Vígszínház igazgatójának lenni, de ezek most nem lehetnek az öröm pillanatai. Túl sok fájdalom, túl sok indulat tört felszínre az elmúlt hetekben. Abban reménykedem, hogy minden, ami most történik a színházi szakmában és a világban, az tisztulást hoz, katarzist.

Ezt írta szerda reggeli közleményében Rudolf Péter, a Vígszínház új igazgatója, miután Karácsony Gergely kedden délután bejelentette, hogy másfél évre őt nevezi ki az igazgatói pályázatát az ellene felhozott, hatalmi visszaélésekről és agresszív kommunikációról szóló vádak miatt visszavonó Eszenyi Enikő helyére.

Köszönöm a döntéshozók bizalmát és a társulat támogatását. Amennyi erőt ad ez a támogatás, akkora felelősséget is ró rám. (…) Sem a színház, sem a világ nem lesz már ugyanolyan, mint annak előtte. Nem tudhatjuk, mikor áll vissza a rend, mikortól tehetjük újra a dolgunkat. Örülni majd csak akkor lesz okom, okunk, ha újra felmegy a függöny, ha teltházak előtt tudunk megharcolni szereppel, önmagunkkal. Ha újra béke lesz bennünk és a világban. Addig is, teszem a dolgom, és minden erőmmel azon leszek, hogy a Vígszínház készen álljon az újraindulás pillanatában

– írta Rudolf.

Ne maradjon le semmiről!

Rovatok