Index Vakbarát Hírportál

Musical készül arról, hogy hogyan készült A cápa című film

2020. március 28., szombat 12:48

A New Jersey-e Paper Mill Theater valószínűleg legkülönlegesebb bemutatója a következő színházi szezonban kétségkívül a Bruce című musical lesz, ami arról szól majd, hogy hogyan készült az 1975-ös kultfilm, A cápa.

A musical címe Bruce lesz, mégpedig azért, mert így hívták azt a mechanikus cápát, amit a filmhez építettek, és ami rengetegszer hagyta cserben a filmkészítőket, akik eléggé utálták is ezért szerencsétlen vascápát.

A színházi adaptáció alapját a film forgatókönyvírója, Carl Gottlieb már 1975-ben megjelent forgatási naplója, a The Jaws Log képezi majd.

A cápa című film legendásan sok szívás árán készült el, olyannyira, hogy 2013-ban egy közel két és fél órás filmben mutatták be, hogyan készült el a legendás alkotás.

Aki inkább olvasni szereti a filmekről szóló érdekességeket, azoknak ajánljuk az IMDb triviáit, egészen elképesztő mennyiség van belőlük, és elég sok szól bosszantó apróságokról, amik akadályozták a forgatást. Például arról, hogy a filmhez gyártott mechanikus cápákat az éles bevetés előtt sosem próbálták ki vízben, ezért csak a forgatáson derült ki, hogy elsüllyednek. Egy csapat búvár kellett ahhoz, hogy össze tudják szedni az egyébként negyedmillió dollár értékű műállatot. De az is igen kellemetlen lehetett, amikor a cápavadászok hajója, az Orca csak úgy elkezdett süllyedni az egyik forgatás közepén.

(Deadline)

Rovatok