Index Vakbarát Hírportál

Kirakatokban nyílik karantén-kiállítás Budapesten

2020. április 28., kedd 13:36

Különleges karanténtárlatot rendez a Kieselbach Galéria kortárs festők és szobrászok részvételével, a körülményekhez alkalmazkodva.

A jövő bizonytalanná vált, miközben minden felértékelődött, ami otthonainkban körülvesz bennünket. Fontosabbá váltak azok a dolgok,amelyek lakásaink falai között élményt és erőt adnak, emlékeket idéznek fel, érzelmeket keltenek bennünk. Fontosabbá vált a művészet

– írja a galéria közleményében. A kiállítás darabjai néhány nappal a megnyitó előtt érkeztek meg a rendezvény helyszínére Erdélyből, Mezőszemeréről és Budapestről. Az alkotók között szerepel például 

Illetve Batykó Róbert, Czene Márta, Fehér László, Fülöp Gábor, Hecker Péter, iSKi Kocsis Tibor, Király Gábor, Részegh Botond, Stark Attila, Szabó Ábel, Verebics Ágnes és Weiler Péter. Műveikkel céljuk megfogni azt, amit elvesztettünk, és amit reméljük, mielőbb visszakapunk. A közlemény alapján akár olyan alkotásokra is számíthatunk, mint ez itt, drMáriástól:

A kiállítás egyszerre lesz zárt és nyitott, a képeket meg lehet nézni személyesen a Falk Miksa utca és a Szent István körút felé néző kirakatokban, illetve online is. A rendezvényt április 29-én 11 órakor nyitja meg online Nyáry Krisztián, aki egyedül fog a galéria falai között tartózkodni. A 15 alkotó rövid videó bejelentkezéssel vesz majd rész az eseményen.

Rovatok