Index Vakbarát Hírportál

Neil Gaiman szerint is hiba volt a fél világot átutaznia járvány idején

2020. május 19., kedd 15:31

Az Amerikai Istenek és a Coraline című regények írója a fél világot átutazta azért a járvány idején, hogy eljusson Skye szigeti házába. Most bocsánatot kért az emiatt kiakadó szigetlakóktól, írja a Guardian.

Gaiman Los Angelestől Londonig utazott, hogy Skóciába jusson. Az írót később a skót rendőrség is felkereste, hogy felvilágosítsák, milyen járványügyi intézkedések vannak jelenleg érvényben az országban. A hatóságok arra is kitértek, mi számít jelenleg nélkülözhetetlen utazásnak – a járvány közepén megtett közel 18 ezer kilométer utazás például nem.

Miután az író önkéntes karanténba vonult hétvégi házában, többen kiakadtak rá. A Skóciát vezető Skót Nemzeti Párt (SNP) londoni parlamenti frakcióvezetője – egyébként a sziget parlamenti képviselője –, Ian Blackford a Sunday Timesnak elfogadhatatlannak nevezte Gaiman beutazását, ami az interneten is heves indulatokat váltott ki. Gaiman azzal védekezett, hogy a skóciai ház számít az elsődleges otthonának, minden óvintézkedést betartott, emellett brit adófizető, továbbá a szigeten szavaz a választásokon is.

A Guardian szerint most azt is elmondta, azért utazott a skóciai házba, mert neki és a feleségének egy kis külön töltött időre volt szükségük. Kiemelte, a repülőkre maszkban és kesztyűben ült fel. Azonban miután a rendőrség felkereste, megértette a helyiek aggodalmát, így bocsánatot kért tőlük.

Szeretnék köszönetet mondani a helyi rendőrségnek, egyben elnézést is kérni tőlük, mert biztos volt jobb dolguk, mint engem ellenőrizni. Csináltam már butaságokat az életemben, de hosszú ideje ez volt a legnagyobb hülyeség, amit elkövettem.

Rovatok