Index Vakbarát Hírportál

J.K. Rowling új gyerekkönyvét ingyen lehet majd olvasni

2020. május 26., kedd 16:00

Az írónő több mint tíz évvel ezelőtt, a gyerekeinek írt egy mesét, és úgy gondolta, ha megjelenik az utolsó Harry Potter könyv, ezt is kiadja, de erre végül nem került sor, az Ickebog kéziratát felvitte a padlásra. Pár héttel azonban ismét előkerült a mese, amiről J.K. Rowling pár képet már a Twitteren is posztolt.

A történet, aminek a középpontjában az igazság és a hatalom áll, állítása szerint időtlen, és mivel egy évtizede pattant ki a fejéből, ezért értelemszerűen nem az elmúlt évek történéseire reflektál benne.

Az Ickebog novemberben jelenik meg nyomtatásban, és abból az összegből, ami őt illeti meg az eladásokból, azokon kíván segíteni, akik a világjárvány miatt nehéz helyzetbe kerültek, írja a BBC. De a könyvnek már van saját oldala, és július tizedikéig ide fognak felkerülni minden délután újabb és újabb fejezetek, amiket ingyen lehet majd elolvasni. J.K. Rowling pedig arra buzdítja az olvasóit, hogy készítsenek rajzokat a meséhez, ugyanis ezekből fogja kiválogatni a könyv illusztrációit.

Az írónő egyébként pár héttel ezelőtt engedélyezte, hogy a tanárok felolvassanak a Harry Potter-regényekből, és azokat utána posztolják olyan netes felületeken, amiket mások nem érhetnek el rajtuk és a diákjaikon kívül. Korábban erre nem volt lehetőségük, mert a szerzői jogok megsértését jelentette volna.

Rovatok