Index Vakbarát Hírportál

Mészáros Blanka, Nagy Ervin és Dér Zsolt távoznak a Katonából

2020. június 18., csütörtök 22:02

Három színész is távozik a Katona József Színház társulatából, jelentette be Máté Gábor igazgató az ATV Start Plusz című műsorában csütörtökön.

Mészáros Blanka, Dér Zsolt és Nagy Ervin hagyják el a társulatot.

Mészáros Blanka a Radnóti Színházban fogja folytatni a munkát, Dér Zsolt felhagy a színészettel, de még eljátszik pár szerepet, az igazgató róla azt mondta, nagyon tehetséges színész, de nem volt ezzel az egésszel megelégedve. Nagy Ervinről Máté azt mondta, hogy kilép a társulatból, de színészként marad, játszani fog szerepeket.

Ő egy modellt akar létrehozni, máshogy gondolkodik arról, hogy egy színésznek hány lábon kell állnia

– mondta Máté a színészről, és hozzátette, hogy adja isten, hogy sikerüljön neki. Később az interjúban elmondta, hogy erről már régóta beszélgettek a színésszel.

A színészek mellett a 20 éve a színháznál dolgozó művészeti titkár, Nádor Lili is távozik.

A Katona József Színház és a Prompt Média az Indexszel együttműködve nemrég elkészítette a Karanténszínház-sorozatot, aminek az összefoglalóját itt lehet megnézni.

Frissítés: Dér Zsolt később egy Facebook-posztban tisztázta, hogy nem hagy fel a színészettel, hanem a színpadi színészettől inkább a filmszínészet, illetve a kamera másik oldalán lévő háttérszakmák felé fordul, mint amilyen a rendezőasszisztensség vagy a szereplőválogatás. Döntését azzal magyarázta, hogy a Katonában

régóta végzett munkában én elfáradtam, pihenésre, mérlegelésre, gondolkodásra van szükségem. [...] Muszáj hátra lépnem a jelenlegi életemtől – legyen bármilyen kényelmes és sikeres vagy éppen otthonos és biztonságos is ez az élet –, hogy legyen terem megvizsgálni magamat.

Rovatok