Index Vakbarát Hírportál

Belehalt a koronavírusba Nick Cordero színész

2020. július 6., hétfő 05:05

Negyvenkettedik életévében, a koronavírussal való 95 napos küzdelem után meghalt Nick Cordero világhírű Broadway-színész, közölte a felesége, akit a CNN idéz. 

Amanda Kloots az Instagram-oldalán közölte a tragikus hírt:

Istennek most van egy új angyala a mennyben. Az én drága férjem ma reggel elment. Családja szeretetétől körülvéve, énekelve és imádkozva, óvatosan hagyta el ezt a földet. 

Kloots rendszeresen hírt adott férje állapotáról a közösségi médiában, beszámolt a férfi hullámvölgyeiről a vírussal és a szövődményekkel folytatott harc során. Arról ugyanis korábban már mi is beszámoltunk, hogy komplikációk miatt amputálni kellett a Tony-díjra is jelölt színész jobb lábát.

A Broadway mellett Cordero a Különleges Ügyosztály és a Zsaruvér sorozatokban is feltűnt.

Március 31-én súlyos állapotban szállították kórházba Los Angelesben. A 41 éves színész koronavírus-tesztje pozitív lett, állapota miatt lélegeztetőgépre került. Az orvosok vérhígítót adtak neki, hogy megelőzzék a jobb lábban a véralvadást, de belső vérzései lettek a gyógyszertől. Leálltak a vérhígítóval, ami miatt azonban újra romlott a lábában a keringés, így az amputáció mellett döntöttek a doktorok, akik tehát még heteken át küzdöttek, de nem tudták megmenteni a színész életét.

Az új koronavírusos megbetegedés több, a Broadwayről ismert színésznél is megjelent, elkapta Danny Burstein, Brian Stokes Mitchell, Gavin Creel, Aaron Tveit és Laura Bell Bundy, valamint David Bryan szerző is. Terrence McNally szervezete szintén nem tudta legyőzni a vírust, a Tony-nyertes drámaíró március 24-én halt meg. 

Rovatok