Index Vakbarát Hírportál

Megtartják a járvány miatt eltörölt Comic Cont, de csak online és előre felvéve

2020. július 7., kedd 08:53

Fennállásának ötven éve alatt idén először jelentették be a rendezők, hogy nem rendezik meg a járvány miatt a legnagyobb képregényes rendezvényt, a San Diego-i Comic Cont. A járvány enyhülésével végül úgy döntöttek, mégis megtartják, csak online, a Comic-Con@Home elnevezésű eseménnyel, írja a The Wrap. 

A rendezvényt július 23. és 26. között, az eredeti dátumhoz ragaszkodva tartják meg. Az esemény a tervek szerint 300-400 olyan online panelből fog állni, amiknek nagy részét előre felveszik. A Comic Con szóvivője szerint ezeket a részeket előre fogják rögzíteni az érintett stúdiók, ügynökségek, mert a rendezvény szervezői „nem várnak el semmilyen programot élőben, habár még az se kizárt, hogy lesz olyan is”.

Arról, hogy a rendezvényt online tartják meg, már májusban voltak hírek, az viszont csak most derült ki, hogy nem élőben fog zajlani: ami érint majd például olyan programokat, mint a közönségi kérdezz-felelekek (habár a szóvivő szerint több stúdió is elkezdte előre begyűjteni a közönségkérdéseket a közösségi oldalakon keresztül).  

Az eredeti Comic Con 130 ezer képregény- és szuperhősrajongót vonzott volna, de a szervezők áprilisban, a fesztivál eltörlésekor, illetve most is úgy ítélték meg, hogy július végén még nem lesz biztonságos ekkora rendezvényt szervezni.

(Borítókép: Egy lány szelfizik a Dr. Strange-nek és a Vasembernek beöltözött résztvevőkkel az indiai Comic Con-on. Fotó: Hindustan Times / Getty Images. 

Rovatok