Index Vakbarát Hírportál

A bíróság szerint megjelentetheti Trump unokahúga a Trumpot bíráló könyvét

2020. július 14., kedd 10:17

A bíróság elutasította a Trump család azon kérését, hogy Mary Trump ne publikálhassa a Donald Trump amerikai elnökről, illetve a Trump családról szóló könyvét. Emellett a bíró a Mary Trump ellen kért távoltartási végzést is felfüggesztette, írja a The Wrap.

Mary Trump könyvében nagyon kedvezőtlen színben tünteti fel a Trump családot, beszédes már a könyv címe is: 

Túl sok és soha nem elég: hogyan hozta össze a családom a világ legveszélyesebb emberét

A könyv betiltatását Robert Trump, Donald Trump testvére kérte a bíróságtól, pontosabban azt szerette volna elérni, hogy tiltsák el Mary Trumpot attól, hogy a "Robert S. Trumppal, Donald Trumppal és Maryanne Trump Barry-vel való kapcsolatának részleteiről beszámoljon". A bíróság az ügyben végül kimondta, hogy nem tiltathatják be Mary Trump könyvét, az ugyanis

inkorrekt lenne és nem szolgálna semmilyen célt.

Mary Trump ügyvédje, Theodore Boutrous Jr. üdvözölte a döntést: 

A bíróság helyesen utasította el a Trump család arra irányuló törekvéseit, hogy megakadályozzák, hogy Mary Trump alapvető politikai ügyekről beszéljen és közérdekű kérdésekkel foglalkozzon. Holnaptól az amerikai közönség el tudja olvasni Mary Trump számukra is fontos szavait. 

Robert Trump korábban más eszközökkel is próbálkozott már, távoltartási végzést kért Mary Trump, illetve a könyvet kiadó Simon & Schuster ellen. A könyv kiadása emiatt egy ideig állt, a bíróság döntése után viszont újra a polcokra kerülhet a mű.

Rovatok