Index Vakbarát Hírportál

A járvány miatt rendhagyó lesz a brüsszeli virágszőnyeg

2020. augusztus 14., péntek 15:29

A koronavírus-járvány megfékezésére hozott rendkívüli intézkedések miatt idén hang- és fényjáték helyettesíti a hagyományos virágszőnyeget Brüsszel főterén, a Grand Place-on, írja az MTI.

Az 1800 négyzetméteres, mintegy 75 méter hosszú és 24 méter széles, idén reflektorok fényével megelevenedő virágszőnyeg először szombat este tízkor lesz látható. A fényjátékot neves nemzetközi, valamint belga együttesek és zenekarok felvételei kísérik.

A hagyományos virágösszeállítás a brüsszeli városháza emeleti erkélyéről élvezhető leginkább, azonban a rendkívüli intézkedések miatt oda idén nem lehet felmenni. A zenés fényjátékot augusztus 31-ig rendszeres időközönként vetítik majd a későesti órákban, a műsort online, élőben is lehet követni.

A világ egyik legszebb terének tartott, középkori céhszékházak sorával szegélyezett Grand Place kockaköveire először 1971-ben terítettek virágszőnyeget, és 1986 óta minden második évben megrendezik a látványosságot. A virágszőnyeg elkészítésére hagyományosan begóniát használnak, ez a belga virágkertészet egyik fő büszkesége.

Rovatok