Index Vakbarát Hírportál

Szombathely többhetes programsorozattal pótolja az elmaradt rendezvényeit

2020. augusztus 14., péntek 14:25

Augusztus 19-től szeptember 20-ig tartó kulturális programsorozattal, koncertekkel, filmvetítéssel, kiállításokkal, bábelőadásokkal, kézműves foglalkozásokkal és gasztroprogramokkal pótolják Szombathelyen azokat a nyári nagyrendezvényeket, amelyek a koronavírus-járvány miatt elmaradtak.

Az ingyenes, biztonságosan látogatható programsorozat Érezd Szombathelyt! névvel indul jövő szerdán, azaz az augusztus 20-i hosszúhétvége első napján, amikor a Csónakázó-tó szigetén Beethoven István király-nyitányát adja majd elő a Savaria Szimfonikus Zenekar. Ezen kívül népszerű klasszikusok, Weiner, Händel és Rossini műveinek részletei is szerepelnek a programban, felcsendülnek továbbá Johann Strauss legismertebb dallamai is.

A programok tíz különböző helyszínen zajlanak majd, például a mozi árkádsorában, a Történelmi Témaparkban, az Uránia udvarban, a Zsidó udvarban, az Agora udvarában és a Szimfónia Kávézó teraszán. A hagyományos filmvetítéseken látható lesz például a Rocketman című Elton John-film, de bor- és csokoládékóstolóval egybekötött gasztromozit is szerveznek, többek között a Folyékony arany, a Csokoládé és a Bor, mámor, Provence című filmekkel.

Az MTI híre szerint az egy hónapon keresztül tartó eseménysorozat az Agora Szombathelyi Kulturális Központ, a Savaria Turizmus Nonprofit Kft., a Savaria Szimfonikus Zenekar, a Mesebolt Bábszínház és a szombathelyi önkormányzat összefogásával valósul meg.

Rovatok