Index Vakbarát Hírportál

Két hónap börtönt kapott vesztegetés miatt a Bír-lak színésznője

2020. augusztus 21., péntek 22:22

Két hónapos börtönbüntetésre ítélték Lori Louglint, a Bír-lak című sorozat korábbi szereplőjét, amiért vesztegetéssel nyomta be két lányát is egy amerikai elitegyetemre.

Az 54 éves színésznő, akit a botrány kirobbanása után kirúgott a Hallmark, a vádalku után kiszabható maximális büntetést kapta. Pár órával Loughlin előtt férjét, Mossimo Giannullit is elítélték hasonló vádak miatt, ő öt hónapot kapott. Loughlinnak emellett 150 ezer dolláros büntetést is fizetnie kell, továbbá 100 óra közmunkára kötelezték –  a férje 250 ezer dollárt fizethet, és neki 250 óra közmunkát kell teljesítenie.

Az augusztus 21-i ítélethirdetéskor Loughlin elnézést kért, amiért rémes döntést hozott, amikor a férjével együtt jogosulatlan előnyhöz juttatta lányaikat. A pár 500 ezer dollárt fizetett egy alapítványnak, amiért cserébe Olivida Jade Giannulli és Isabella Rose Giannulli is ösztöndíjat kapott a USC egyetem evezőscsapatába – anélkül, hogy bármelyikük is evezett volna valaha.

A vesztegetési botrányban több mint 30 szülő – többnyire hollywoodi színészek – érintett, köztük a Született feleségekből ismert Felicity Huffman, aki kéthetes börtönbüntetést kapott októberben.

via The Daily Beast

Rovatok