Index Vakbarát Hírportál

Mundruczó új filmje ma debütált Velencében

2020. szeptember 5., szombat 18:42 | aznap frissítve

Versenybe száll az Arany Oroszlánért Mundruczó Kornél, akinek Pieces of a Woman című filmje bekerült a 77. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjába. A rendező első külföldi gyártású alkotásának világpremierje most szombaton volt.

A magyar alkotók #freeSZFE-s pólóban vonultak fel a vörös szőnyegen, és a világsajtónak is elmagyarázták, mit jelent ez a felirat. 

E hét szerdán vette kezdetét a 77. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál, ami a koronavírus-járvány óta az első olyan nagy filmes seregszemle, amelyet nem kellett lefújni. A velencei filmmustra nem jutott tehát a Cannes-i sorára, de itt is érvényesülnek az óvintézkedések: elvileg kötelező a maszk és a távolságtartás betartása a mozitermekben, ami persze nem minden sztárnak megy.

Mundruczó Kornél hetedik nagyjátékfilmje egy tragikus otthonszülés következményeinek történetét meséli el Bostonban. Miközben a fiatal édesanya (Vanessa Kirby) gyásza egész családját megrázza, a nő saját utat választ, amelynek során nemcsak megtanul együtt élni a veszteségével, de képessé is válik a továbblépésre. Mundruczó Kornél és alkotótársa, Wéber Kata az eddigi legszemélyesebb filmjükként tartják számon az alkotást. A készítőkhöz csatlakozott Martin Scorsese Oscar-díjas rendező is executive producerként. 

A versenyprogramban a film a mai napra, 16:30-ra lett műsorra tűzve, szóval most már valóban van miért izgulnia a magyar közönségnek.

 

Rovatok