Index Vakbarát Hírportál

Rudolf Péter kitiltotta Eszenyi Enikőt a Vígszínházból

2020. szeptember 16., szerda 09:11

Két hónappal azután, hogy a teátrumból botrányok közepette távozott színész-rendezőnőnek bejárást engedélyezett az új igazgató, Rudolf Péter, most meggondolta magát. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész az általa rendezett darabok próbáit csak videón nézheti meg, majd e-mailen írhatja meg véleményét.

Az új direktor azután döntött így, hogy meghallgatta a művészeti tanácsnak, a szakszervezetnek és a Vígszínház vezető munkatársainak a véleményét. Ennek értelmében Eszenyi Enikő nem mehet be a műsoron tartott rendezéseinek felújító próbáira sem – adta hírül az RTL Klub Híradó.

Tizenegy évig vezette a színházat

Eszenyi Enikő 11 éven át volt a Vígszínház igazgatója, rendezője és színművésze, de amikor a posztot ismét megpályázta, kitört a botrány, ezért visszavonta színházigazgatói pályázatát. Néhány hete lezárult a Fővárosi Önkormányzat vizsgálata az ügyben, de ennek eredményét nem közölték.

Három darabja maradt műsoron

Eszenyi Enikő 28 darabot rendezett a Vígszínházban, illetve a teátrumhoz tartozó Pesti Színházban. Ezek közül három maradt meg az idei évadban, az egyiket azonban egyelőre betegség miatt nem tűzték műsorra. A Mágnás Miska október 6-tól, A diktátor pedig november 21-től lesz újra látható.

Rovatok