Index Vakbarát Hírportál

Megjelent Sára Sándor életműalbuma

2020. szeptember 16., szerda 22:57

Tizenöt új kiadványt jelentetett meg a Magyar Művészeti Akadémia és az MMA Kiadó a hagyományos formában elmaradó 91. Ünnepi Könyvhét alkalmából.

A Sára Sándor munkásságát bemutató kötet az alkotót a fotóművészeten keresztül ismerteti meg az érdeklődőkkel. Az életmű legfontosabb pontjait összefogó reprezentatív album, amelyben 200 fotó szerepel, méltó emléket kíván állítani a sokoldalú, rendezőként, operatőrként, fotósként, tévéigazgatóként is tevékenykedő művésznek.

Az MMA Kiadó új kötetei között van a Sára Sándor-album mellett a Cs. Szabó László esszéiből és kritikáiból válogató Hősök és antihősök, Szilágyi István Messze túl a láthatáron című új regénye, Szemadám György Lélekszkafander című családtörténete és Radó István Egy filmdramaturg emlékei című kötete.

Az új kiadványok között megtalálhatók Bódy Gábor filmművészeti írásai, Gróh Gáspár Szabó Dezsőről írt monográfiája, valamint a Borbándi Gyula író, Harag György színházi rendező, Haris László fotóművész és Marosi Miklós építész munkásságát bemutató kötetek.

A könyvhetet az idén a járványhelyzet miatt mégsem rendezik meg a tervezett formában a Vörösmarty téren szeptemberben, a programok közül néhány szeptember 17. és 20. között online formában valósul meg.

A Magyar Művészeti Akadémia 2017-ben indította el a száz százalékban saját tulajdonában lévő MMA Kiadó Nonprofit Kft.-t. Az MMA Kiadó legfőbb célja az MMA és intézményei gondozásában megjelenő könyvek (művészeti könyvek, albumok, katalógusok, konferenciafüzetek, életmű-feldolgozások), CD-k, DVD-k és a Magyar Művészet periodikum kiadása, továbbá az MMA által megrendelt életmű-dokumentációk készítése, portréfilmgyártás, videoszolgáltatás, valamint a fotó- és videóarchívum gondozása.

Az MMA Kiadó évente 40-60 – zömében saját, kisebb részben közös kiadásban megvalósuló – kiadvánnyal jelentkezik a könyvpiacon.

Rovatok