Index Vakbarát Hírportál

Tudja ön, hogy ki Sherlock Holmes húga?

2020. szeptember 24., csütörtök 22:06

Sokszor előfordul, hogy egy kevésbé ismert könyvből sikerfilm készül, melynek híre bejárja az egész világot. A film később pedig arra ösztönzi a nézőt, hogy olvassa el az alapsztorit képző könyvet is. Jó példa erre a ma debütáló  Enola Holmes a Netflix műsorkínálatában, ami mától magyar szinkronnal is elérhető. A Sherlock Holmes húgáról szóló film Nancy Springer azonos című regénysorozata alapján készült.

Regényfeldolgozásokban a streaming-szolgáltató egyébként bőséges kínálattal rendelkezik. A könyvek alapján készült filmek és sorozatok szinte minden műfajban képviseltetik magukat, a vígjátékoktól kezdve, a tinidrámákon keresztül a sci-fi-ig. Láasd a “Vaják”, az “Anne, E-vel a végén”, “A fiúknak akiket valaha szerettem”, a “13 okom volt”, “Az esernyő akadémia” vagy a “Valós halál”. 

A műfaj kiemelt darabjai a csatornán a nemrég debütált a Ratched, mely Ken Kesey 1962-es Száll a kakukk fészkére című regény ikonikus gonoszának, Mildred Ratched főnővérnek az eredettörténetét mutatja be. Októberben érkezik A Manderley ház asszonya című könyv alapján készült produkció, a Rebecca. A romantikus regények olvasói sem szenvednek hiányt. A csókfülke harmadik részét a szolgáltató hamarosan műsorára tűzi.

Rovatok