Index Vakbarát Hírportál

A transzvesztita smink egy külön műfaj

2020. szeptember 26., szombat 20:08

Színházba járni jelenleg Covid-szempontból aggályos, de a kultúra mégsem hiányozhat az életünkből. A nélkülözést ma egy kulisszák mögötti bejárással enyhítjük és az Átrium Film-Színház abszolút sikerdarabjának színfalai mögé pillantunk. Az előadásra szinte lehetetlen jegyet szerezni, így talán azok várakozását is enyhítjük, akik még előtte vannak, hogy megnézzék az Alföldi Róbert rendezte darabot. Idegenvezetőnk Stohl András, aki maga is lelkesedik szerepéért és élete top három alakításának egyikeként jegyzi Zazát.

Stohl András: Iszonyatosan jó dolog nőnek lenni!

A főszereplő Georges (Hevér Gábor) és transzvesztita élettársa, Albin, becenevén Zaza (Stohl András). Ők ketten 20 éve alkotnak egy párt, közös szórakozóhelyet üzemeltetnek, ahol Zaza a sztár. Az idillbe trappol bele Georges korábbi kapcsolatából származó fia, aki olyan helyzetbe kényszeríti a két férfit, hogy egy időre meg kell tagadniuk önmagukat és egymást. 

A világhírű Tony-díjas Broadway-musical ugyan nem új darab – lassan a 300. előadásához közelít –, de az egyik ma futó legjobb színházi előadás nemcsak a mondanivaló, hanem a show, a látvány, a smink, a jelmezek tekintetében is. Stohl András és Hevér Gábor jutalomjátéka olyan, amit az életben legalább egyszer látni kell!

(Borítókép: Isza Ferenc / Index)

Rovatok