Index Vakbarát Hírportál

Keressük meg együtt a 75 éves Harisnyás Pippit!

2020. szeptember 29., kedd 08:21

Sokan mondják, hogy a klasszikus gyerekszereplők nem illenek a 21. századi gyerekekhez. Harisnyás Pippivel ez távolról sincs így, hiszen bohókás, mégis felnőtteket megszégyenítő gondolkodásával bármelyik gyerek örülne egy ilyen barátnak. Sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy történetét 76 nyelvre fordították le, ő a világon Astrid Lindgren legkedveltebb hőse.

Most, hogy a vadóc, vörös copfos kislány 75 éves lett, a Pesti Magyar Színház, a Móra Kiadó és a nosalty.hu izgalmas nyomozós játékot szervez alsó tagozatos gyermekeknek és tanáraiknak. A főszereplő természetesen maga Harisnyás Pippi, partnere pedig a szintén a svéd szerző által megálmodott mesterdetektív, Kalle Blomkvist lesz, aki az ígéretes nyomoknak személyesen jár utána, és a világ számos pontjáról videókban tudósít a kutatás állásáról.

A játék célja, hogy a részt vevő csapatok által beküldött jelentések alapján előkerüljön a mára nagymama korú asszonyság. A történet szerint ugyanis Harisnyás Pippi azon a napon, amikor betöltötte 18. életévét, egy éjjel fogta pöttyös lovát és a majmát, a táskáját teletömte pénzzel és néhány napra elegendő gyömbéres sütivel, majd eltűnt. Azóta látni vélték sok helyen, de ő nem adott hírt magáról.

Legjobb barátai, Annika és Tomi sokat mesélnek unokáiknak gyerekkorukról, és persze a Pippivel átélt számtalan kalandról. Az unokák azonban meg vannak győződve arról, hogy ezek mind-mind kitalált történetek, mert ilyen különös kisgyerek, mint Pippi nem is létezett. Annika és Tomi ezért felbérelnek egy nyomozót, hogy keresse meg Pippit és hozza haza, mert a becsületük forog kockán az unokák előtt. Ehhez kérik minden kisgyermek segítségét, hogy adjanak tippet Kalle nyomozónak, merre induljon felkutatni Pippit.

Hogy nézhet ki most, merre élhet, mivel foglalkozhat, vannak-e neki is unokái, van-e még lova, és még mindig bőröndben tartja-e a pénzét? Pippi néni köztünk él, de vajon hol?

A sikeres nyomozás első lépése alaposan megismerni ezt a mindig vidám, világra szólóan erős, borotvaéles eszű és hatalmas szívű kislányt. Ehhez a szervezők letölthető anyagokat is biztosítanak, illetve közzéteszik Harisnyás Pippi kedvenc gyömbéres süteményének receptjét, hogy a családok együtt megsüthessék és fogyaszthassák nyomozás közben.

A legjobb ötleteket a zsűri értékes könyvcsomagokkal, színházjegyekkel, ajándékcsomagokkal, és izgalmas „pippis” ajándékokkal jutalmazza. Az online eredményhirdetés 2020. november 2-án lesz a Pesti Magyar Színház facebook oldalán.

Rovatok