Index Vakbarát Hírportál

Telefonon követhető a Budapest Design Week programsorozata

2020. szeptember 30., szerda 21:18

Az ország legjelentősebb design eseménye, a Budapest Design Week október 1. és 11. között hibrid formában várja az érdeklődőket, ami annyit tesz, hogy a programok jelentős része ezúttal az online térben valósul meg. A rendezvény egyik fő platformja idén a fesztivál megújult honlapja lesz. A weboldalon meghatározott témák köré rendezve, kulcsszavakkal található meg minden program. 

Az idei központi téma a körforgásos gazdaság. A szervezők közleménye szerint a fesztivál a Magyar Formatervezési Díj és a Design Management Díj átadásával indul október 1-én, a díjazottak munkáit online kiállításon nézhetik meg az érdeklődők.

Videósorozatban mutatják be azokat a vállalkozásokat és kezdeményezéseket, melyeknél stratégiai szerepet játszik a körforgásos gazdaság, valamint azokat a kreatív ipari megoldásokat, melyeket a járványhelyzet hívott életre. A kisfilmek a 3D-s nyomtatóval készült arcvédő pajzsok mellett számos közösségi designkezdeményezést is bemutatnak, mint például Mautner Zsófia gasztroblogger és Hitka Viktória grafikus Karantén Kantin szakácskönyvét.

Rovatok