Index Vakbarát Hírportál

Minisorozatokat fejlesztene a magyar kis Hollywood

2020. október 1., csütörtök 13:55

A tartalomfogyasztók részéről megnőtt az igény a minisorozatok követésére, ráadásul a streaming piaci bevétele folyamatos és intenzív növekedésben van. Ezzel indokolta az etyeki Korda Stúdió projektfelelőse, hogy pályázatot írtak ki új minisorozatok fejlesztésére.

Ezzel lehetőséget kívánnak biztosítani a magyarországi forgatókönyvírók számára hazai és nemzetközi televíziós megjelenéshez.

Hiszek a hazai filmesek kreativitásában, és abban, hogy képesek alkalmazkodni a nemzetközi piaci igénykehez. Számunkra fontos a tehetséggondozás, és olyan színvonalas, a nemzetközi színtéren is helytálló filmtervek fejlesztése mellé kívánunk állni, amelyek kiváló gyártási és produceri lehetőségekkel szolgálhatnak a médiumok, a finanszírozó és a forgalmazó cégek számára

– mondta el az Indexnek Csizmadia Attila.

A pályázat keretében szoros munkakapcsolatot szeretnének kialakítani a hazai forgatókönyvírókkal. Kiválasztásukban fontos szerepet játszik a forgatókönyvíró referenciája, a sorozatterv megvalósíthatósága, valamint alacsony költségvetése.

Hiszek abban is, hogy a kiválasztott sorozattervek alapján olyan minőségi projektek készülnek majd, amelyek alapját szolgáltatják a nemzetközi forgalmazókkal való egyeztetések megkezdéséhez.

Elsősorban tehát olyan dokumentum- és fikciós kreatív minisorozatterveket várnak, amelyek megfelelnek a jelenlegi filmpiaci trendeknek, és amelyekben nemzetközi értékesítési potenciált is látnak.

Rovatok