Index Vakbarát Hírportál

Minden csepp víz más színésznőre hullik

2020. október 15., csütörtök 11:11

Tanulmányi projektnek indult, születésnapi videó lett belőle. Hatvan magyar színésznő közreműködésével forgatták újra Alfred Hitchcock Psychójának híres zuhanyjelenetét.

Idén ünnepli hatvanadik születésnapját Alfred Hitchcock Psychója. A zuhanyjelenet több okból vált az egyik leghíresebbé. Először is a Psycho volt az első olyan film a történelemben, ahol a főszereplőt a film felénél megölik. A zuhanyjelenetet hét napig forgatták, hetven különböző kameraállásból. Egy snitt sincs a jelenetben, ahol a gyilkos fegyver érintkezne a bőrrel, de a feszültségből ez nem vett el semmit, maximum hozzáadott. A kultikussá vált háttérben visító hegedű pedig mindenkinek örökre beleégett a dobhártyájába.

A különleges szülinap alkalmából Végh Vozó Zoltán forgatta újra a híres jelenetet, méghozzá snittenként más, összesen hatvan színésznővel. Feltűnik többek között Trokán Nóra, Gubás Gabi, Ónodi Eszter, Döbrösi Laura, Péterfy Bori, Szulák Andrea, Pásztor Erzsi, Brunner Márta, Haumann Petra, és egy rövid kép erejéig Törőcsik Mari is.

A forgatás alatt a stáb külön legyártatta az amerikai típusú lefolyót, a zuhanyfejet és műgyantából az ikonikus henteskést. De low-budget produkció lévén olyan megoldásokat is alkalmaztak, mint kézzel megrajzolni a motel tapétájának mintázatát, majd azt A3-as papírokra nyomtatni és összeragasztani.

Az elkészült produkció megtekinthető párhuzamba állítva az eredeti képsorokkal.

A videó elérhető a Hitchcock Challenge Youtube-csatornáján, ahol egy „így készült” videóval is betekintést nyerhetünk a forgatás részleteibe.

Rovatok